HAŞHAŞLI GÜNEŞ ÇÖREK | Mutfak Ve Tatlar

HAŞHAŞLI GÜNEŞ ÇÖREK

HAŞHAŞLI GÜNEŞ ÇÖREK Yapımı çok keyifli bir çörek :)






HAŞHAŞLI GÜNEŞ ÇÖREK
Yapımı çok keyifli bir çörek :)

MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya ( 42 gr)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiğince un ( 5,5- 6 su bardağı kadar)
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
1 kase haşhaş ezmesi ( Yağlı haşhaş)
1 çay bardağı sıvı yağ
İkisini güzelce karıştıralım.
ÜZERİ İÇİN:
Yumurta sarısı
 YAPILIŞI:
Yoğurma kabımızın içine ılık süt,ılık su, şeker ve mayayı alalım ve maya eriyinceye kadar karıştıralım. Sıvı yağ ve tuz ekleyip,karıştıralım. Unu azar azar ilave edelim. Hafif ele yapışan bir kıvamda hamur yoğuralım.Hamurumuzun üzerini örterek ılık bir ortamda mayalandıralım. Mayalanan hamurumuzu 2 'ye bölelim.Önce bir parçayı hafif unlu tezgahta dikdörtgen şeklinde açalım. Hamurun her yanına haşhaş ezmesi sürelim.sürelim.
 Geniş tarafından rulo şeklinde saralım.
  Yağlanmış fırın tepsisine  alalım.Her iki ucunu birleştirerek simit şekli verelim .
  2-3 parmak kalınlığında aralıklarla uç kısmını koparmadan keselim. 
  Her kesilen parçayı hafifce yana doğru yatıralım.
 Üzerine yumurta sarısı sürelim. 180 derecede üzeri kızarana değin pişirelim. AFİYET OLSUN 
NOT: Dilediğiniz bir mayalı hamurdan bu şekli yapabilirsiniz.

DAHA FAZLA LEZZET

yağlı haşhaş 4769402590562297639

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item